Ping Films

Все повече бъдещи младоженци избират изнесен ритуал пред този в обредната зала поради ред причини. За да спестят пътуването през летните горещини на гостите си, но и защото няма нищо по-красиво от сватба на открито, под синьото небе. На дневен ред стои въпросът как да се организира изнесеният ритуал, така че да бъде запомнящ се за гостите ви. Същевременно да им е комфортно и удобно, за да може всеки присъстващ гост на сватбата да се потопи изцяло в момента. 

Нека ви дадем някои основни съвети от нашата практика, които се надяваме да са ви полезни, ако сами организирате сватбения ден. 

Изберете стил на сватбената украса, който да говори за вас

Представете си, че във всеки малък детайл от украсата на сватбата, гостите ви виждат вас. Било то откъм цветове или откъм мотиви и тема. Това внася невероятен сантимент. В съчетание с подходящата локация, говори за това, че наистина сте вложили от себе си. Гостите ви ще оценят това.

Как да съчетаем нещата?

Например за младоженци, любители на планината, които често могат да се видят случайно в някоя планинска хижа – открит ритуал в гората с арка, украсена с шишарки с елементи от цветова палитра в тъмно зелено и керемидено.

Ако младоженците са от хората, които не могат да си представят лятото без море, тогава вашият изнесен ритуал на морето може да включва корабна тематика. Цветовата палитра на нежните морски оттенъци на синьото в съчетание с нежно капучино биха били идеални. 

Подгответе се за всякакви настроения на времето

Ако сватбата ви е на открито, добре е винаги да сте готови с вариант, ако завали. Шатри, одеала за гостите, които може да обособите в специален кът. Защо не и слънчеви чадъри?! Всичко това е важно, защото времето не можем да го капарираме, за съжаление. Най-доброто, което можем да направим е да сме подготвени, ако небето реши да заплаче от щастие. 

Изберете подходящият водещ на ритуала

А кой е подходящият? Този, който може умело да внесе правилното настроение, който може да борави добре с думите, ще предразположи всички да се чувстват добре и ще усили с думите и ораторството си красотата на вашия момент, така че тя да изпъкне и да се почувства от всички гости на събитието. При добър водещ, неговият глас може да се използва и за разказването на вашата видео история в сватбеният трейлър. А това ни отвежда до следващия добър съвет. 

Ненатрапчив екип за видео и фотозаснемане. 

Не бихте искали вашите видеограф и фотограф да притесняват гостите ви, а да им дават пространство, да бъдат незабележими, за да могат да уловят всички сълзи, всички радостни усмивки на вас и близките ви. И в крайна сметка вие да можете да изживеете сватбения си ден автентично и без да мислите за камери.

Организирайте ритуала след уелкъм дринк 

След като гостите са се отпуснали, освежили, имат вода и питие в ръка, ще могат да съпреживеят всичко около вашия изнесен ритуал по най-добрият начин. Планирайте го в час, който ще позволи на фотографите и сватбения видеограф да ви направят видео сесия по залез. Излишно е да казваме защо. Залезът си е залез!