Ping Films

Обикновено младоженците искат техният сватбен филм да е различен от всички останали – ярък, нестандартен, интересен и вълнуващ. И така, какво трябва да бъде перфектното сватбено видео? Има ли универсални съвети как да направите едно видео наистина незабравимо? Нека да разберем.

Важни акценти за сватбено видео

Всички младоженци имат различни виждания за своя сватбен филм. Когато поръчвате видеозаснемането, всяка двойка вижда по свой начин как трябва да бъде в идеалния случай. Но за да сте сигурни, че вашият филм ще се окаже ярък и наситен, ние ви предлагаме няколко съвета от професионални видеооператори, които ще ви помогнат да изберете правилно акцентите във вашия филм:

Не поръчвайте твърде дълъг филм, идеалното време за гледане е не повече от 60 минути.

Ще бъде чудесно, ако има няколкоминутен трейлър – можете да го споделите в социалните мрежи с приятели.

Всяко малко нещо е важно, затова отговорно подхождайте към вашите изображения и декорации.

Избягвайте симулирани емоции – само  естествените изображения ще изглеждат ярки и уникални.

Ако искате да заснемете тематичен сватбен филм, тогава решете сами какъв точно трябва да бъде стилът и се придържайте към него дори в малките неща – ще се получи много ярко и ефектно.

Етапи на заснемане на сватбен филм

Да разгледаме по-отблизо какво включва сватбения филм, за да разберете какво в идеалния случай би било едно добро и обмислено видео. Защото, нека това не се забравя, цялостното впечатление от вашия филм в крайна сметка ще зависи от правилно поставените акценти.

Заснемане на подготовката за булката и младоженеца

Това са много трогателни и нежни моменти, които предизвикват невероятни емоции у публиката. Решете какво трябва да бъде вашият сватбен филм в ума ви – романтичен, нежен, ярък, експлозивен, весел или малко носталгичен. Все пак това е вашият ден!

Снимане в ритуалната зала или изнесен ритуал

В този момент няма да имате много време за подготовка. След като регистрирате брака, вие сами най-вероятно ще се изненадате колко бързо е минало всичко. Затова обсъдете предварително с видеооператора всички моменти от заснемането на сватбения филм.

Всичко това ще помогне на видеооператора да направи за вас точно такъв сватбен филм, какъвто искате. Няма да имате възможност да повторите някоя сцена отново и да заснемете втори дубъл.

 Тематично заснемане на сватбено видео

Ако вашият сватбен филм ще е тематичен, това е чудесно. Не забравяйте, че цялостното впечатление от филма зависи от правилните акценти. Ако е ретро, ​​тогава рамките не трябва да съдържат нелепи анахронизми като мобилни телефони в ръцете и модерни предмети от бита.

Ако темата на филма е естествена и проста, тогава не трябва да украсявате зоните за заснемане с балони или лъскави аксесоари. Просто планирайте всичко предварително,  обсъдете важни моменти с видеооператора и сватбеният филм ще се окаже точно такъв, както трябва да е, според вашето разбиране.

Парти

Това определено е време на емоции. На сватбеното парти видеооператорът, както и фотографът, не трябва да се виждат. Само по този начин той ще може да заснеме най-невероятните и ярки кадри, изпълнени с истински емоции. В крайна сметка и гостите, и младоженците, ако те, разбира се, не са професионални модели, обикновено се изнервят пред камерата и забелязвайки видеооператора, който ги снима наблизо, веднага заемат поза.

Затова си струва да се подчертае, че емоционалността, естествеността, искреността и лекотата са много важни.