Ping Films

Нека кажем веднага, че модерното сватбено видеозаснемане трябва да бъде преди всичко с високо качество и това може да се види в предложените клипове на един или друг сватбен видеограф в Интернет.

Гледайте видеоклиповете, помислете дали харесвате стила на даден видеограф, качеството му на работа. След това уговорете среща и вече лично ще разберете какъв е видеооператорът като човек, гледайте пълната версия на сватбеното видео, почувствайте го психологически, дали ви е удобно с него в разговор и комуникация.

Предстои вторият и най-важен етап от избора на сватбен видеограф, не се колебайте да задавате въпроси относно видеозаснемането на вашата сватба, да изразите желанията си, да попитате за допълнителните възможности, които този специалист предоставя.

Сватбен видеограф – какво трябва да се обсъди предварително?

Когато вече сте избрали сватбен видеограф, определено трябва предварително да обсъдите с него всички подробности около предстоящото заснемане.  

Помислете – с какво се различава от другите сватбени видеографи? И тогава можете да го помолите да направи първо някои допълнителни услуги, например, красиво видео за Instagram.

Помолете го да ви разкаже за всички модерни функции на сватбеното видеозаснемане, защото така ще можете да разберете дали той е добър професионалист.

Ето и някои от най-важните точки, които трябва да обсъдите.

Възможности за изработка и условия на плащане за работата. Ако се изисква авансово плащане за запазване на дата, важно е да ви предоставят разписка или касова бележка.

Възможни допълнителни разходи. Обсъдете дали е възможно да уговорите допълнително време за снимане на място, ако е необходимо.

Как ще бъдат разрешени форсмажорните обстоятелства: например, ако някой от операторите се разболее, ако колата му се повреди или датата на сватбата се отложи.

Срокове за получаване на готовия видеоклип. Възможно ли е да вземете част от видеото предварително (да речем, месец след сватбата).

Ще бъде ли възможно да се монтира готовият филм, ако е необходимо.

Кой е собственикът на правата върху заснетия готов филм, дали операторът ще го използва за рекламни цели.

Освен това, няколко дни преди сватбата, трябва да обсъдите с вашия сватбен видеограф кога ще започнат снимките.

Например, необходимо ли е да заснемете процеса на събиране на булката и младоженеца. Предварително записване на кратки интервюта с родителите и приятелите на двойката.

Говорете с видеографа какви моменти определено искате да видите във филма, за какво определено трябва да внимавате (особено, ако той работи сам). Също така се договорете дали трябва да снимате гостите отделно или трябва да се съсредоточите само върху двойката, свидетелите, родителите и цялостния кадър.

Препоръчително е предварително да уведомите вашия сватбен видеограф за мястото на сватбената разходка. И още по-добре – да отидете предварително там с него и да огледате.

Това ще ви помогне да намерите най-успешните ъгли, да обмислите хода на снимането. Не забравяйте да уведомите видеографа за времето на вашата сватба и осигурете човек, който да го предупреди за важните моменти. Първият танц на младоженците, разрязването на сватбената торта, хвърлянето на букета и така нататък. Ако е планирана тематична сватба, видеографът също трябва да бъде предупреден за това предварително.

Спазвайки всички тези препоръки, със сигурност ще останете доволни от заснемането на вашата сватба!