Ping Films

И така, вече сте определили деня на сватбата и приготовленията текат с пълна сила! Разбира се, за да се увековечи този важен момент от живота ви, ще ви е необходим екип за видео заснемане.

Много хора предлагат услугите си, но малко са тези, които наистина биха могли да свършат работата така, както вие желаете. Не забравяйте, че сватбеното видео ще ви остане спомен до края на живота. Ето защо не бива да се правят никакви компромиси с качеството му. А това може да стане само ако намерите достоен екип за видеозаснемане!

Има много съвети за избор на правилния видеограф за сватба. Няма да се спираме детайлно на всички тях, но ще отбележим някои от най-важните. Благодарение на тези съвети ще наемете точния екип и няма да съжалявате за избора си!

Срещнете се лично

Невъзможно е да изберете правилния екип за видеозаснемане без лична среща. Може би си мислите, че е достатъчен само един телефонен разговор? Грешите. Важно е да изберете такъв човек, който да ви впечатли. Когато се срещате, обърнете внимание доколко той е готов да изслуша вашите желания, дали проявява искрен интерес, дали създава впечатление на професионалист. Само така ще намерите правилния екип за ведиозаснемане на вашата сватба.

Оценете цената на услугите

Изборът на екип за видеозаснемане въз основа единствено на цената на услугите е грешен. За съжаление, доста хора допускат тази грешка, но забравят, че често пъти високата цена за работата на оператора не е знак за неговото високо умение или търсене, а говори само за желанието му да спечели по-бързо и повече. Не пропускайте да попитате какво е включено в обявената цена – колко часа снимане, брой използвани камери, възможни допълнителни разходи (транспорт, храна и др.). 

Изберете екип за видео заснемане, който харесвате!

Да, срещайте се преди сватбата и просто говорете! Комфортно ли ви е? Ако е така, тогава това е най-добрият избор. Видеооператорът е този, който ще бъде с вас всяка минута от този ден, от сутрешните приготовления до вечерното пиене.

Именно той ще стане свидетел на вашите целувки и разходки по красиви места. Именно той ще може да бъде на вашата вълна и винаги да ви казва как да станете, какво да направите, така че кадърът да се получи страхотен. 

Проверете предварително дали в услугата е включена последваща обработка (корекция на цветовете на видеото). За сватбено видео това е важно! 

Осигурете на вашия екип за видеозаснемане сценария предварително: кога е тортата, кога са фокусите и кога е паузата за дим.) Така се предпазвате от пропускане на важни моменти от събитието!

По възможност поръчайте два оператора. Заедно е малко вероятно да пропуснат важен момент от сватбата. А и сватбеният ви филм ще бъде много по-интересен.

Наблюдавайте работата на видеооператора, преди да решите какво ще снима. Стилът на снимане трябва да е по ваш вкус. Като избор на картина на художник!

Сватбата е огромно и много важно събитие! Не пестете от правилния екип за видеозаснемане! Това е великата магия да съхраните семейните спомени за следващите поколения!